Athena Graphics draagt duurzaamheid hoog in het vaandel

Athena Graphics is zich bewust van de grote impact op het milieu en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken. We nemen dan ook tal van maatregelen om de milieu impact te beperken.

  • Om onze servers optimaal te benutten, maken wij gebruik van virtuele servers. Op deze manier bezuinigen wij tot maar liefst 80% op energieverbruik. De klimaatregeling van de servers gebeurt via ‘in rack koeling’ en ‘free cooling’. De grote koelradiatoren gebruiken buitenlucht om het koelwater af te koelen.

 

  • Dankzij ons Smart Flexo concept kunnen we het inkt- en plaatverbruik tot een minimum herleiden. Via Smart Flexo worden flexibele verpakkingen geoptimaliseerd naar kwaliteit, kleur en kost. Met slechts 4 kleuren wordt een subliem drukresultaat behaald. Minder platen en kleuren resulteren in een lagere verpakkingskost/SKU.

 

  • Het papier dat we gebruiken is FSC gecertifieerd. Het FSC® ‘Forest Stewardship Council’-label geeft aan dat een product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos.

 

  • Het afval tot een minimum beperken, behoort tot één van de KPI’s van Athena Graphics. Uiteraard wordt alle afvalmateriaal zorgvuldig gesorteerd en vervolgens selectief opgehaald. We gaan steeds op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven zoals composteerbare  verpakkingen.

 

  • De flexoplaten worden uitgewassen met het milieuvriendelijk oplosmiddel Eco-wash. De Rotomax destillator zorgt ervoor dat 94% van Eco-wash hergebruikt wordt voor reiniging.

 

  • Meer en meer transporteren we onze producten naar de klanten met nachtleveringen. Deze efficiente en vlotte manier van gegroepeerd nachttransport resulteert in minder CO2 uitstoot.

 

  • We engageren ons ook voor de maatschappij. Dit vertaalt zich in het feit dat we oude maar nog bruikbare computers aan onderwijsinstellingen met kansarme jongeren schenken. Zo krijgen zij ook toegang tot de digitale wereld.
Lees onze newsletters
Newsletters

Get in touch

Verlangt u naar een efficiëntere workflow bij de opvolging van drukbestanden, wilt u de drukkwaliteit van uw verpakkingen naar het hoogste niveau tillen, of heeft u geavanceerde drukplaten nodig? Athena Graphics is er voor u! Contacteer ons nu!