Athena Graphics begeleidt u nu ook naar G7 certificering

De G7-methode, ontwikkeld door IDEAlliance, is een mondiale, standaard kalibratiemethode die zorgt voor een consistente kleuraanpassing, ongeacht de inkt, druktechniek of het substraat. “G” verwijst naar het kalibreren van grijswaarden, “7” naar de zeven primaire kleuren: cyaan, magenta, geel, zwart, rood, groen en blauw.

De methode gaat uit van het principe van neutrale, samengestelde grijswaarden. Door de grijswaarden een gelijke “look” te geven volgen ook de kleurrijke onderdelen van de beelden grotendeels. Is het verschil toch te groot, dan kan een specifiek profiel worden gecreëerd in plaats van het standaardprofiel voor G7: Gracol2016.

G7 is een eenvoudige methode als er een stabiel druksysteem draait. Het leidt wereldwijd tot dezelfde visuele output en vermijdt zo gebruik van aparte profielen. Bepaalde brands werken uitsluitend met drukkers die ‘G7 Master’ gecertificeerd zijn aangezien hen dit een gelijke output garandeert. Wereldwijd werken reeds ongeveer 1500 gecertificeerde drukkers volgens de G7 methode, momenteel vooral in de V.S.

Kristof Lobeau, Flexo Project Manager bij Athena Graphics, voltooide de opleiding en mag zich ‘G7 expert’ noemen. G7-experts hebben expertise getoond op het gebied van kleurbeheer, proces- en kwaliteitscontrole voor het maken van testdrukken en drukken met behulp van de G7-methode. Ze analyseren kleur- en drukgerelateerde data en nemen de nodige corrigerende maatregelen voor een consistent resultaat.

Wenst u meer info? Contacteer ons via: info@athena-graphics.be

Lees onze newsletters
Newsletters

Get in touch

Verlangt u naar een efficiëntere workflow bij de opvolging van drukbestanden, wilt u de drukkwaliteit van uw verpakkingen naar het hoogste niveau tillen, of heeft u geavanceerde drukplaten nodig? Athena Graphics is er voor u! Contacteer ons nu!