30 jaar Athena: interview met Carine Verhaeghe

Naar aanleiding van ons 30-jarig bestaan, laten we u graag kennismaken met medewerkers die reeds 30 jaar en meer in dienst zijn. Voor het tweede interview in deze reeks geven we graag het woord aan Carine Verhaeghe, beeldopmaakster bij Athena Graphics.

Hoe ben je bij Athena terechtgekomen?

Ik ben gestart bij “Huize Breughel” met het monteren van aandelen. Later verhuisde ik naar de montage. Er kwam toen nog heel wat puzzel- en plakwerk aan te pas en alles was nog met de hand: titels moesten met “wrijfletters” op de montages worden gezet, maskers moesten nog in rode maskerfolie worden uitgesneden, … . Na de montage mocht ik aan de scanner werken… dia’s of foto’s op de drum monteren en met de juiste instellingen scannen tot het beste resultaat.

Na 2 jaar heb ik de overstap naar Athena Graphics gemaakt, waar men toen van start ging met flexo. In de beginjaren was er nog heel wat zoekwerk. Bijvoorbeeld het eerste flexo etiketje moesten we wel 8 keer aanpassen vooraleer het juist was. Na 30 jaar zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende fotogravure.

Wat houdt je job juist in en wat vind je er leuk aan?

Ik ben gestart als DTP’er en heb me gaandeweg gespecialiseerd in beeldaanpassingen. Controleren of er genoeg minimumpunt is, kleuren toevoegen of vervuilende kleuren eruit halen, … . De flexodrukpersen hebben een enorme evolutie doorgemaakt. Met alle nieuwe rasters, uitvloeirasters en vele drukprofielen blijft het nog steeds belangrijk om alle beelden nauwkeurig te bekijken en aan te passen. Beelden waarin Pantonekleuren moeten verwerkt worden, blijven mijn favoriet.
Als ik de gedrukte verpakking nadien in de winkel kan bewonderen, ben ik toch wel trots op het geleverde werk.

Wat zijn de grootste veranderingen in 30 jaar?

De grootste verandering is natuurlijk de digitalisatie met computers die steeds kleiner en krachtiger werden. Alles verloopt veel sneller. Vroeger hadden we 3 à 4 dagen nodig om te monteren terwijl dat nu slechts 2u is.
We zijn in 30 jaar ook enorm gegroeid. Het aantal medewerkers is vertienvoudigd en ondertussen zijn er ook nog vestigingen in Nederland en Frankrijk bijgekomen.

Wat zijn voor jou de mijlpaalmomenten in 30 jaar?

Een van de mijlpaalmomenten is de eerste keer dat er een beeld via de modem naar Athena werd gestuurd. Het duurde ongeveer een halfuur om een beeldje van 5MB te ontvangen.
Een ander mijlpaalmoment is de verhuis naar de Liebeekstraat, naar het mooie gebouw met veel plaats en licht!
Last but not least. Dankzij de vele activiteiten en feestjes zijn de collega’s toch wel vrienden geworden… ook belangrijk toch!

Read our newsletters
Newsletters

Get in touch

Longing for better workflow efficiency when following up on print files, looking to raise the print quality of your packaging to the highest level, or just requiring cutting-edge printing plates? Athena Graphics is here for you! Contact us now!