Athena Graphics sluit partnerschap met Digimarc

Athena Graphics is verheugd om zijn partnerschap met Digimarc aan te kondigen voor de toepassing van de Digimarc barcode. Hiermee zijn we als prepressbedrijf uniek in de Benelux.

Digimarc is een beursgenoteerd Amerikaans technologiebedrijf en heeft verschillende gepatenteerde innovaties ontwikkeld, waaronder het Intuitive Computing Platform (ICP™) met de Digimarc Barcode. Iedere barcode geeft zo een unieke digitale identiteit aan de verpakking en kan een groot aantal verschillende eigenschappen overbrengen.

De barcode is bijna onzichtbaar voor het menselijk oog en kan overal op een verpakking worden geplaatst. Hierdoor zijn ook beschadigde verpakkingen of etiketten toch leesbaar. Bovendien kan de code onbeperkte informatie dragen.

Door de intensiteit, helderheid en contrast van de pixels aan te passen, wordt er een unieke leesbare code gecreëerd. De technologie bouwt verder op de bestaande technologie van de EAN- en QR-codes en is leesbaar met alle huidige scan apparatuur, smartphones of tablets.

De innovatieve code biedt alle kwaliteiten van een conventionele barcode, maar met vele extra opties. Consumenten en winkelpersoneel kunnen verpakkingen vanuit elke denkbare hoek scannen wat uiteindelijk zorgt voor de nodige tijdbesparing. Via een smartphone app kunnen

de consumenten extra productinformatie krijgen zoals receptjes, promoties, … .  Brand owners kunnen belangrijke klantvoorkeurgegevens verzamelen en hun producten beter traceren doorheen de supply chain.

In de winkel kan Digimarc worden gebruikt om nauwkeurige voorraadniveaus en houdbaarheidsdata van producten bij te houden. Hierdoor kunnen retailers producten automatisch laten promoten om zo voedselverspilling te minimaliseren.

Bovendien scoort de barcode hoog op recycling en draagt het zo zijn steentje bij aan duurzaamheid. Uit tests bleek bijvoorbeeld dat het via de barcode makkelijker wordt om recycleerbare plastics goed te kunnen identificeren. Zo wordt voorkomen dat plastic onnodig op de vuilnisbelt terechtkomt.

De barcode kan gedrukt worden met iedere druktechniek: offset-, laser- of inktjetdruk, diepdruk en flexodruk. Bovendien kan bijna elk bedrukbaar materiaal voorzien worden van een barcode: zowel folies, bekers, papier als plastic.

Athena Graphics’ uitgebreide expertise in flexo en prepress, zorgt voor een perfecte balans tussen een leesbare Digimarc barcode en een uitmuntend ontwerp van de verpakking.

Klik hier voor een demofilmpje.

Wenst u meer info? Contacteer ons via: info@athena-graphics.be

Read our newsletters
Newsletters

Get in touch

Longing for better workflow efficiency when following up on print files, looking to raise the print quality of your packaging to the highest level, or just requiring cutting-edge printing plates? Athena Graphics is here for you! Contact us now!