Athena Graphics draagt bij aan kleurreductie

Wist je dat Athena Graphics standaard een aantal handelingen uitvoert om het inktverbruik te beperken. Onze medewerkers denken mee om kleuren te reduceren, proberen de inktdekking te beperken waardoor er minder inktverbruik is. Zo dragen we ook ons steentje bij aan het milieu.

Inktreductie is nauw verbonden met de opbouw van kleurseparaties: zo wordt bijvoorbeeld een donkerrode tint druktechnisch opgebouwd met magenta, gele en zwarte inkt (CMYK). Vier kleuren op elkaar proberen we zoveel mogelijk te vermijden. De maximale hoeveelheid inkt en de hoeveelheid zwart die hierbij gebruikt worden, kan geoptimaliseerd worden in functie van het inktverbruik.

Door bij de kleuropbouw de hoeveelheden cyaan, magenta, gele en zwarte inkt te optimaliseren, is minder inkt nodig. Minder inkt betekent een snellere droging van het drukwerk en bijgevolg een vermindering van het risico op inktcontaminatie. Bovendien ontstaan er vooral ook minder problemen met inktdroging en met het overzetten van inkt wat resulteert in minder afgekeurde jobs.

Read our newsletters
Newsletters

Get in touch

Longing for better workflow efficiency when following up on print files, looking to raise the print quality of your packaging to the highest level, or just requiring cutting-edge printing plates? Athena Graphics is here for you! Contact us now!