Athena Graphics heeft geen last van winterkwalen

Werknemers met een goede gezondheid zijn productiever, meer betrokken en minder afwezig door ziekte op het werk. Onderzoek toont aan dat het ziekteverzuim van sportende werknemers heel wat lager ligt dan dat van hun niet-sportende collega’s. Niet-sporters hebben een grotere kans om ziek te worden en herstellen gemiddeld minder snel.

Een gezonde levensstijl promoten is dan ook een belangrijke opdracht. Ignace Cosaert: “We zetten hard in op de gezondheid van onze medewerkers en dat werpt zijn vruchten af. Het is belangrijk dat onze medewerkers een gezonde levenstijl kunnen aanhouden. Dit stimuleren we op verschillende gebieden. Zo is er gratis fruit ter beschikking en kunnen de medewerkers ’s middags voor een gezonde maaltijd kiezen.”

Bovendien wordt ook heel sterk ingezet op beweging. In de bedrijfsfitness kan er gebruik worden gemaakt vanenerzijds cardio fitnesstoestellen zoals de step, loopband, fiets en roeimachine en anderzijds krachttoestellen om het boven- en onderlichaam te trainen.

Daarnaast krijgen de medewerkers ook de kans om zich gratis te laten inenten tegen griep. Een griepvaccin verlaagt het risico op ziekte met 70 tot 90%. Wie toch ziek wordt, herstelt sneller en loopt minder risico op complicaties zoals bronchitis of longontsteking.

Read our newsletters
Newsletters

Get in touch

Longing for better workflow efficiency when following up on print files, looking to raise the print quality of your packaging to the highest level, or just requiring cutting-edge printing plates? Athena Graphics is here for you! Contact us now!