‘Happy’ medewerkers vertalen zich in tevreden klanten

Personeel is het belangrijkste kapitaal binnen een bedrijf. Dat hebben ze bij Athena Graphics goed begrepen. Het bedrijf heeft een “Happy@work” comité in het leven geroepen dat regelmatig acties organiseert die de sfeer, teamgeest en happiness onder de medewerkers bevorderen.

Voor 2019 werd een “Happy@work” kalender opgesteld met een gevarieerd aanbod dat voor ieder wat wils biedt. In maart bonden de medewerkers tijdens “diet4life” de strijd aan tegen de overtollige kilo’s. Via bedrijfsfietsen worden de werknemers gestimuleerd om wat vaker de fiets te gebruiken. Recent werd getrakteerd op verse smoothies boordevol gezonde vitamines. Verder op het programma staan ook nog zwemtrainingen waarbij de medewerkers hun zwemtechniek kunnen bijschaven. Eind dit jaar wordt op het terrein naast het gebouw in Roeselare zelfs een heuse Kerstmarkt ten voordele van het goede doel georganiseerd. Geluk zit soms ook in kleine dingen. Jarige medewerkers ontvangen bijvoorbeeld een gepersonaliseerd verjaardagskaartje.

Naast deze “Happy@work” acties neemt het bedrijf nog meer initiatieven Zo is er een bedrijfsfitness waar training wordt gegeven door professionele sportcoaches, is er vers fruit, zijn er zitballen en tal van teambuildingactiviteiten. In de ‘zen room’ kunnen de medewerkers even hun gedachte van het werk verschuiven wat zorgt voor een betere concentratie wanneer ze weer aan het werk gaan. Via het intern personeelsmagazine met inspirerende interviews, persoonlijke verhalen,… leren de medewerkers elkaar beter kennen.

“Al deze initiatieven zorgen voor een goede sfeer wat resulteert in de service naar de klanten. Gelukkige medewerkers presteren immers beter en dit vertaalt zich ook in een hogere klantentevredenheid en hogere omzet. Een uitbreiding laat bijgevolg niet op zich wachten. Ondertussen werd het terrein naast het huidige pand aangekocht. De bouwplannen worden eind 2019 ingediend om het pand dan hopelijk in 2021 in gebruik te kunnen nemen,” aldus Ignace Cosaert, gedelegeerd zaakvoerder.

Read our newsletters
Newsletters

Get in touch

Longing for better workflow efficiency when following up on print files, looking to raise the print quality of your packaging to the highest level, or just requiring cutting-edge printing plates? Athena Graphics is here for you! Contact us now!