30 jaar Athena: interview met Piet Decroos

Naar aanleiding van ons 30-jarig bestaan, laten we u graag kennismaken met medewerkers die reeds 30 jaar en meer in dienst zijn. Voor het eerste interview in deze reeks geven we graag het woord aan Piet Decroos, technisch project manager bij Athena Graphics.

 

Hoe ben je bij Athena terechtgekomen?

Op jonge leeftijd, tijdens mijn studies en nadien mijn legerdienst, had ik diverse jaren een vakantiejob in een offsetdrukkerij. Athena was toen nog niet geboren. Meneer Geert, vader van Ignace, gaf me de kans om de diverse knepen van de “drukstiel” van nabij te leren kennen. Gefascineerd door alles wat in de repro, voorbereiding en druk handmatig werd gerealiseerd, werd ik mondjesmaat “verliefd” op de grafische kunst. Eind jaren 80 kreeg ik een unieke kans om in Engeland een opleiding te volgen na de aankoop van een eerste kleurenscanner. Begin jaren 90 was voor mij de “flexostart” door een fantastische flexo opleiding van 1 maand in een drukkerij in San Francisco (Californië). Dit was de start van een boeiende carrière, waarbij mijn meeste interesse uitging naar kleur en digitalisatie.

Wat houdt je job juist in?

Door de jaren heen, heb ik kunnen genieten van diverse jobinvullingen. Ik ben gestart als scanner operator, doorgegroeid tot prepress verantwoordelijke en momenteel als technisch project manager actief. Mijn huidig takenpakket omvat deels interne en externe technische ondersteuning, aangevuld met diverse klantprojecten en onderzoek naar innovatieve technologieën.

Wat vind je het leukste aan je job?

De diversiteit, het directe contact met klanten en personeel en de steeds vernieuwende grafische soft- en hardware, maken deze job zeer uitdagend en geven me telkens opnieuw de motivatie en voldoening om met veel inzet verder te doen.

Wat zijn de grootste veranderingen & mijlpaalmomenten in 30 jaar?

Als je van bij de start van Athena  aan boord bent, is de groei na 30 jaar wel zéér indrukwekkend. De omschakeling van film & handmontage naar alles volledig digitaal is dé mijlpaal in mijn 35-jarige loopbaan. Na het vallen en opstaan bij de start, is het uniek wat we met zijn allen hebben gerealiseerd. Bovenop het prachtige pand en de vele investeringen zijn dit voor mij de grootste veranderingen ten opzichte van de beginjaren.

Lees onze newsletters
Newsletters

Get in touch

Verlangt u naar een efficiëntere workflow bij de opvolging van drukbestanden, wilt u de drukkwaliteit van uw verpakkingen naar het hoogste niveau tillen, of heeft u geavanceerde drukplaten nodig? Athena Graphics is er voor u! Contacteer ons nu!